Poddisterna

#5 Podd & Humor

March 9, 2018

”Poddisterna” gästas av komikerna Simon Svensson och Martin Soneby, och New York-baserade Jolenta Greenberg, som gör podden By The Book.

I veckans avsnitt fördjupar sig Poddisterna i humorpoddar. Hur har egentligen genren utvecklats sen Ricky Gervais slog världsrekord 2007, med världens dittills mest nedladdade podcast?

Avsnittet gästas av Simon Svensson, Malmökomikern som gick från Tankesmedjan och Pang Prego i Sveriges Radio P3 till att producera egen radio med produktionsbolaget Under Produktion. Poddisterna träffar också Martin Soneby, som konkurrerar om radions primetime - morgonen - med sin livesända podcast AMK Morgon. Konceptet är enkelt - Martin Soneby tar in folk han tycker är roliga och det snackas fritt i två timmar. 

Sedan träffar vi den New York-baserade komikern Jolenta Greenberg, som driver podden ”By The Book” tillsammans med sin vapendragare Kristen Meinzer. Det är en podcast som bygger på det briljanta konceptet att läsa, och sen leva efter, självhjälpsböcker. Med sina hundratusentals lyssningar hamnar den konsekvent högt upp på topplistorna. Blandningen mellan reality, humor och allvar har också skapat en stor och väldigt hängiven skara lyssnare. Reporter för det här avsnittet av Poddisterna var Freddi Ramel.